Alice Fortes

De kookkunsten van Alice Fortes zijn in 2020 van een ander level geworden


Rotterdam – Wat er in 2021 allemaal beter wordt? Dáár heeft Alice Fortes wel ideeën over. Alice wil volgend jaar alle lessen meenemen die we dit jaar geleerd hebben! 

door Emile van de Velde

Wat dat dan zoal is? “Nou, ik heb dus het hele hele jaar naar MasterChef gekeken! Ik hield altijd al van koken, maar dat is nu dus echt een ander level geworden. Ik maak nu complete Indiase rijsttafels joh, ze weten niet wat ze meemaken bij me thuis!”

Dat zal wat worden bij Alice, tijdens de feestdagen, met al dat eten. In kleine kring helaas dit jaar. “Normaal zitten er wel twintig mensen aan tafel. Mijn broer en zussen, kinderen en aanhang. Nu houden we het klein. Ik ga één dag zelf koken (Alice somt een gigantische lijst gerechten op waar we hier geen plek voor hebben, red), en ik ga een dag bestellen bij mijn vrienden van Taberna Dushi. Dat was mijn favoriete restaurant in de Pannekoekstraat maar die koken nu thuis op bestelling.”

En dan die andere lessen die van 2020 meegaan naar het véél leukere 2021. “Ik heb een boek geschreven over focussen. Dat je niet altijd maar sneller en meer en met to do-lijsten moet doen. Maar juist prioriteiten moet stellen en je daar op focussen. En ik hoop dat we hebben geleerd dat we meer aandacht voor elkaar moeten hebben, voor de mensen om ons heen. Oh, en ik heb héél veel zin om héél veel uit eten te gaan!”

Dit bericht is afkomstig van De Havenloods. Lees het gehele nieuwsitem.
Foto credits: Alice Fortes in de keuken. (Foto: Joop Reijngoud)