Alice Fortes

PRAKTISCHE SPIRITUALITEIT

Hoe ga jij om met je eigen persoonlijke en praktische spiritualiteit? Voor mij persoonlijk was het echt een proces, alsof ik uit de ‘spirituele’ kast moest komen. Rond mijn dertigste werkte ik als leidinggevende in grote bedrijven met mantelpakjes en een dikke auto. Spiritualiteit was op dat moment zweverig en ik wilde vooral niet zweverig gevonden worden want ik werkte in mijn ‘’grote mensen baan’’ en ik wilde mezelf bewijzen. Achteraf kan ik mezelf afvragen: aan wie wilde ik mezelf eigenlijk bewijzen? Is dit herkenbaar? Er gebeurde iets heel heftigs in mijn leven, op gezondheidsgebied waardoor ik heel erg de behoefte had aan zingeving voor mezelf. Ik begon toen met een hele lange spirituele reis, puur voor mezelf. Ik sprak er met niemand over, want het was bijna een eigen geheimpje voor mij alleen. Destijds pakte ik mijn begeleide yoga oefeningen weer op (in plaats van thuis op mijn eigen matje), meditatielessen en mindfulness. Ik heb ontzettend veel trainingen en workshops gevolgd van kristallen tot aan spirituele ontwikkeling, Madame Lenormand kaarten en veel trainingen rondom energie. Tevens ben ik enige tijd intensief begeleid door een spiritueel coach waarbij ik ook mijn Reiki 1 en 2 heb behaald en daarna ben overgestapt op de Munay Ki. De Munay Ki is een serie van negen energetische rites en is gebaseerd op de eeuwenoude inwijdingen van de Peruaanse Q’ero gemeenschap. De Munay Ki is een uitgelezen manier om bekend te raken met de kosmologie van de volkeren die leven in de Andes in Zuid-Amerika en het Inca sjamanisme. De inwijdingen zorgen voor een grote schoonmaak in ons totale energielichaam. Het energielichaam bevat een verzameling van alles wat we zijn en wat we hebben meegemaakt. Door dit energieveld schoon te maken kunnen we het verleden loslaten en ons klaarmaken om nieuwe instructies te ontvangen. Deze instructies worden ontvangen in ons energielichaam en zullen ons uiteindelijk op alle niveaus veranderen. Deze rites en inwijdingen waren voor mij een ware transformatie om letterlijk mijn eigen pad te volgen. 

Mijn grote droom was om uit te komen voor mijn eigen spiritualiteit en ook om alles wat ik had geleerd toe te kunnen passen in mijn eigen methodieken. Wat is spiritualiteit? Mijn overtuiging is dat iedereen zijn of haar spiritualiteit op een eigen manier ervaart. De vragen die ik vaak krijg van mijn ‘coachee’s’ is hoe je dagelijks je eigen spiritualiteit kan naleven in de drukke westerse samenleving waarbij er zoveel van ons wordt verwacht? Daarom ben ik op zoek gegaan naar een manier op een hele praktische manier (dus vooral niet te zweverig) gebruik te kunnen maken van je eigen spiritualiteit en het dusdanig toe te passen dat het zorgt voor een mooie balans. Wist je dat wanneer je intuïtie beter ontwikkeld is, dit voor jou zakelijk en persoonlijk een grote verrijking is? Wat is jouw ervaring met je eigen spiritualiteit? Heb je interesse in hele specifieke oefeningen zoals ‘omgaan met je eigen energie’ of ‘het verhogen van je persoonlijke energielevel’ ? Stuur mij een bericht voor meer informatie over dit onderwerp.