Alice Fortes

Money Mindset

Hoe werkt de wet van aantrekking? Daar is veel over gezegd en geschreven maar het allerbelangrijkste is natuurlijk om het je ‘eigen’ te maken. Wat werkt het beste voor jou? Eigenlijk is dat met alles in het leven. Bekijk altijd wat voor jou het allerbeste werkt en geef er je eigen draai aan! Enige tijd geleden heb ik meegedaan aan een Deepak Chopra Challenge over overvloed. Hoe werkte deze challenge? Via Whatsapp kreeg ik (via een lieve vriendin anders had ik vast niet meegedaan, want het lijkt op een ouderwetse kettingbrief) dagelijks een opdracht, een affirmatie en een meditatie. Ik vond het best wel een ‘aanslag’ op mijn tijd omdat ik dagelijks maar liefst minimaal 30 minuten moest uittrekken voor deze opdracht. Ook moest ik alle voorwaarden creëren om te kunnen mediteren, wan je kunt niet even in de auto een snelle meditatie doen natuurlijk. Meestal voelde ik me ook erg slaperig en rustig na de meditatie. De opdrachten konden kort, lang of erg intens zijn.  De reden dat ik meedeed aan deze challenge is omdat ik mijn focus wilde richten op het creëren van meer welvaart en overvloed in mijn leven. Ik had een vreemde overtuiging wat betreft geld. Is dit herkenbaar? Overtuigingen kun je vergelijken met een tafel met vier tafelpoten. Je overtuiging is het tafelblad en de poten zijn de houvast van jouw overtuiging. Als je beperkende overtuigingen hebt rondom geld, welvaart of overvloed kan dit je belemmeren in je dagelijks leven. Stel je voor dat je beperkende overtuiging is: ‘geld maakt niet gelukkig’ ’of ‘geld is niet zo belangrijk’ of ‘praten over geld is arrogant en oppervlakkig’. Als we even teruggaan naar het voorbeeld van de  tafel:  wanneer het je lukt om de vier poten af te zagen lukt het jou óók om je overtuiging te ontkrachten. De volgende stap is om een nieuwe positieve overtuiging hiervoor in je mindset te plaatsen. Dus eigenlijk vervang je de oude overtuiging met een nieuwe overtuiging. Binnen de NLP-NAC methodiek noemen we dit ‘scramblen’. Als ondernemer is het belangrijk om geld te verdienen met je passie. Maar stel dat je niet uit een ondernemersgezin komt of stel dat je van jongs af aan niet hebt geleerd een gezonde relatie op te bouwen met geld, dan kan dit je opbreken in je volwassen leven.  Daarom is het belangrijk om bij jezelf te onderzoeken hoe jouw relatie is met geld, welvaart en overvloed. Wat zijn jouw overtuigingen rondom geld? Dit zijn mooie vragen om verder te onderzoeken tijdens personal coaching. 

Omdat het mij helaas nog niet dagelijks lukte om te mediteren (dat gaat in mijn leven letterlijk met pieken en dalen) heeft deze challenge mij ontzettend veel gebracht. Ook heb ik in principe een gezonde relatie met geld maar het kan altijd beter. Groei en persoonlijke ontwikkeling zijn niet alleen belangrijke thema’s in mijn zakelijke leven maar ook in mijn persoonlijk leven.  Vooral de dankbaarheidsoefeningen, maar ook de visualisaties vond ik zeer mooi om uit te voeren. De challenge voer je uit in een relatief kleine groep, waardoor deze groep meteen functioneert als ‘een stok achter de deur’. Heb jij interesse in challenges? Stuur mij een bericht dan houd ik je op de hoogte van onze aankomende challenges.

18 reacties op “Money Mindset”

 1. My brother suggested I would possibly like this blog.

  He used to be totally right. This publish actually made
  my day. You cann’t believe just how much time I had spent for this info!
  Thank you!

 2. Hi! I know this is kind of off topic but I was wondering
  which blog platform are you using for this site? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at
  options for another platform. I would be
  fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

 3. I’d like to thank you for the efforts you’ve put in writing this site.
  I really hope to see the same high-grade blog posts by you in the future as well.
  In fact, your creative writing abilities has inspired
  me to get my own, personal site now 😉

  My homepage; CBD for dogs

 4. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself
  or did you hire someone to do it for you? Plz respond as I’m looking
  to construct my own blog and would like to know where u got this from.

  cheers

 5. First off I would like to say awesome blog! I had a quick question in which
  I’d like to ask if you do not mind. I was curious to know how you center yourself and clear your mind prior to writing.
  I’ve had a difficult time clearing my thoughts in getting my ideas out.
  I truly do enjoy writing however it just seems
  like the first 10 to 15 minutes tend to be lost simply just trying to figure
  out how to begin. Any ideas or tips? Kudos!

 6. Greetings from Los angeles! I’m bored to tears at work so I decided to check
  out your blog on my iphone during lunch break. I love the information you present here and can’t wait to take a look when I get home.

  I’m surprised at how quick your blog loaded on my phone ..
  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, fantastic blog!

 7. I do accept as true with all the ideas you’ve introduced to your post.
  They’re very convincing and will definitely work.

  Nonetheless, the posts are very quick for novices. Could
  you please prolong them a little from next time?
  Thank you for the post.

 8. magnificent submit, very informative. I’m wondering why the opposite experts of this sector don’t notice this.

  You must proceed your writing. I’m sure, you’ve a huge readers’ base already!

 9. My spouse and I stumbled over here by a different web page and thought I might check things out.

  I like what I see so now i’m following you. Look forward to going over your web page for a second
  time.

 10. My partner and I absolutely love your blog and
  find the majority of your post’s to be just what I’m looking for.

  Does one offer guest writers to write content for you?
  I wouldn’t mind composing a post or elaborating on some
  of the subjects you write with regards to here. Again, awesome
  website!

  my website … buy cbd gummies

Reacties zijn uitgeschakeld.