Alice Fortes

Money Mindset

Hoe werkt de wet van aantrekking? Daar is veel over gezegd en geschreven maar het allerbelangrijkste is natuurlijk om het je ‘eigen’ te maken. Wat werkt het beste voor jou? Eigenlijk is dat met alles in het leven. Bekijk altijd wat voor jou het allerbeste werkt en geef er je eigen draai aan! Enige tijd geleden heb ik meegedaan aan een Deepak Chopra Challenge over overvloed. Hoe werkte deze challenge? Via Whatsapp kreeg ik (via een lieve vriendin anders had ik vast niet meegedaan, want het lijkt op een ouderwetse kettingbrief) dagelijks een opdracht, een affirmatie en een meditatie. Ik vond het best wel een ‘aanslag’ op mijn tijd omdat ik dagelijks maar liefst minimaal 30 minuten moest uittrekken voor deze opdracht. Ook moest ik alle voorwaarden creëren om te kunnen mediteren, wan je kunt niet even in de auto een snelle meditatie doen natuurlijk. Meestal voelde ik me ook erg slaperig en rustig na de meditatie. De opdrachten konden kort, lang of erg intens zijn.  De reden dat ik meedeed aan deze challenge is omdat ik mijn focus wilde richten op het creëren van meer welvaart en overvloed in mijn leven. Ik had een vreemde overtuiging wat betreft geld. Is dit herkenbaar? Overtuigingen kun je vergelijken met een tafel met vier tafelpoten. Je overtuiging is het tafelblad en de poten zijn de houvast van jouw overtuiging. Als je beperkende overtuigingen hebt rondom geld, welvaart of overvloed kan dit je belemmeren in je dagelijks leven. Stel je voor dat je beperkende overtuiging is: ‘geld maakt niet gelukkig’ ’of ‘geld is niet zo belangrijk’ of ‘praten over geld is arrogant en oppervlakkig’. Als we even teruggaan naar het voorbeeld van de  tafel:  wanneer het je lukt om de vier poten af te zagen lukt het jou óók om je overtuiging te ontkrachten. De volgende stap is om een nieuwe positieve overtuiging hiervoor in je mindset te plaatsen. Dus eigenlijk vervang je de oude overtuiging met een nieuwe overtuiging. Binnen de NLP-NAC methodiek noemen we dit ‘scramblen’. Als ondernemer is het belangrijk om geld te verdienen met je passie. Maar stel dat je niet uit een ondernemersgezin komt of stel dat je van jongs af aan niet hebt geleerd een gezonde relatie op te bouwen met geld, dan kan dit je opbreken in je volwassen leven.  Daarom is het belangrijk om bij jezelf te onderzoeken hoe jouw relatie is met geld, welvaart en overvloed. Wat zijn jouw overtuigingen rondom geld? Dit zijn mooie vragen om verder te onderzoeken tijdens personal coaching. 

Omdat het mij helaas nog niet dagelijks lukte om te mediteren (dat gaat in mijn leven letterlijk met pieken en dalen) heeft deze challenge mij ontzettend veel gebracht. Ook heb ik in principe een gezonde relatie met geld maar het kan altijd beter. Groei en persoonlijke ontwikkeling zijn niet alleen belangrijke thema’s in mijn zakelijke leven maar ook in mijn persoonlijk leven.  Vooral de dankbaarheidsoefeningen, maar ook de visualisaties vond ik zeer mooi om uit te voeren. De challenge voer je uit in een relatief kleine groep, waardoor deze groep meteen functioneert als ‘een stok achter de deur’. Heb jij interesse in challenges? Stuur mij een bericht dan houd ik je op de hoogte van onze aankomende challenges.