Alice Fortes

SLIJTER BRENGT KAAPVERDISCHE GROG NAAR ROTTERDAM

Open Rotterdam interviewde Mario Duarte Lopes over de Duarte Lopes Grogue. Lees hieronder het artikel!

Wat jenever is voor Nederland is grog voor Kaapverdië. Rotterdamse ondernemer Mario Duarte Lopes brengt Kaapverdische rum in Rotterdam op de markt. 

Rotterdamse slijter Mario Duarte Lopes verkoopt rum die al honderd jaar door zijn familie wordt gemaakt. De rum, die gemaakt wordt volgens familierecept, werd tot voor kort alleen in Kaapverdië verkocht. Mario heeft het nu naar Rotterdam gehaald. En met succes! 

Grog is een witte rum die gemaakt wordt van suikerriet en is Kaapverdiaans erfgoed. Mits het goed gemaakt wordt! Duarte Lopes wilde zich onderscheiden van de zelfstokers die niet volgens de regelgeving stoken. “Er is veel discussie over wat nou goede grog is”, aldus zijn partner Alice Fortes. Hij heeft daarom een opleiding gedaan en houdt zich netjes aan alle regels om echte grog te maken. Zijn grog is dan ook officieel goedgekeurd.