Alice Fortes

WAT IS JOUW DRIJFVEER?

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen. Wat is jouw intrinsieke motivatie? Er zijn meerdere manieren om hier achter te komen bij jezelf. Dat kan door de juiste vragen aan jezelf te stellen of door verschillende modellen te gebruiken. Als je terug gaat naar je kern en je weet waarom je bepaalde dingen wel of niet doet in je leven kun je vanuit daar verder met je persoonlijke ontwikkeling.  Heb je last van uitstelgedrag? Word je gedreven door liefde, in alles wat je onderneemt? In coaching kunnen we zes fundamentele levensbehoeften onderscheiden:

  • Zekerheid
  • Onzekerheid
  • Liefde
  • Speciaal zijn
  • Zingeving
  • Groei (Persoonlijke ontwikkeling)

Door middel van persoonlijke coaching kun je er achter komen welke drijfveer het allerbelangrijkste is in jouw leven op dit moment. Het is mogelijk dat je huidige drijfveer niet voor jou werkt en dat je een andere drijfveer nodig hebt in je leven. Het kan ook zijn dat je last hebt van tegengestelde emoties in je dagelijks leven. Stel je voor dat je de levensbehoefte ‘zekerheid’ extreem belangrijk vindt, omdat je dat stabiliteit en comfort oplevert. Misschien vind jij een vast contract en een vast salaris iedere maand erg belangrijk. Heb jij veel geld op de bank? Dit kan een gevoel van vrijheid voor je opleveren. Tegelijkertijd kan teveel zekerheid in je leven er voor zorgen dat je leven heel erg voorspelbaar is geworden en saai! Deze emoties kunnen ervoor zorgen dat het gaat ‘borrelen’ in je onderbuik en dat je de neiging krijgt om uit de band te springen oftewel dat de levensbehoefte onzekerheid op de voorgrond treedt bij jou.  Bij deze levensbehoefte heb je een grote behoefte aan avontuur en verrassingen. Je wil graag nieuwe ervaringen opdoen en verveling zoveel mogelijk vermijden. Je kunt op een positieve manier (NLP-NAC methode; de hefboom van plezier) of op een negatieve manier (NLP-NAC methode; hefboom van pijn) aan deze behoeften voldoen. Ben je geprikkeld door deze blog en wil je graag weten door welke levensbehoeften jij wordt gedreven in je dagelijks leven? Neem contact met mij op voor een specifieke coaching gericht op drijfveren en fundamentele levensbehoeften.