Alice Fortes

Iedereen verdient een mentor

“En daarom zijn mijn ouders mijn helden, mijn rolmodellen en mijn eerste mentoren.” Alice Fortes deelt haar persoonlijk verhaal over het belang van mentoring voor het programma Mentoren op Zuid.Alice Fortes is directeur van de Art Studio Hoogvliet en bestuurder bij een aantal non-profit organisaties in Rotterdam en een getalenteerde spreekster.“Antropoloog Francio Guadeloupe heeft me ooit geïnspireerd met zijn woorden: “Onze ouders hebben destijds gestreden zodat wij, hun kinderen, een goede opleiding konden volgen en hierdoor betere banen konden krijgen dan zij ooit hadden, en opgenomen konden worden in het systeem en in de huidige machtsstructuren.Zij, de gastarbeiders, waren eigenlijk activisten op hun eigen manier. Door vies, vuil en zwaar werk te doen, maakten zij grote offers voor ons, hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen!” En daarom zijn mijn ouders mijn helden, mijn rolmodellen en mijn eerste mentoren.Mijn vader werkte keihard, had meerdere banen en was daarnaast een ondernemer met een groot zakelijk inzicht. Mijn vader inspireerde ons altijd door te zeggen: “Als je voor een dubbeltje geboren bent, kun je een kwartje worden” en “Investeer altijd in vastgoed”. Mijn moeder zei altijd: “Je diploma is je eerste man” & “Zorg er als vrouw voor dat je altijd financieel zelfstandig bent.”Ik ben Alice Fortes, een 2e generatie migrant van Kaapverdiaanse ouders, geboren in Rotterdam-Delfshaven. Mijn ouders hebben me altijd geleerd dankbaar te zijn voor alle kansen die op je pad komen, maar ook om kansen zelf te creëren! Ze leerden me ook om anderen te helpen in het kader van “pay it forward”.Alles wat ik in mijn leven heb bereikt, heb ik bereikt dankzij de kracht van doorzettingsvermogen, een belangrijke kwaliteit die ik van mijn ouders heb meegekregen. Maar ze hebben me ook geleerd hoe belangrijk het is om veerkrachtig te zijn, tegenslagen te incasseren en creatief te zijn!In het dagelijks leven houd ik me bezig met het investeren in en motiveren van jongeren op het gebied van talentontwikkeling binnen de creatieve kunst- en cultuursector. Veel jongeren hebben niet het juiste netwerk of weten niet welke wegen ze moeten bewandelen om succesvol te zijn in hun vakgebied.Daarnaast blijf ik investeren in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling door het volgen van opleidingen, trainingen en workshops en lees ik gemiddeld 4 boeken per maand. Mijn advies aan de jongeren is dan ook: blijf altijd investeren in jezelf!”

#IedereenVerdientEenMentor

#IedereenVerdientEenGelijkeKans

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.