Alice Fortes

Alice droomt van de lichtpuntjes die haar op de been houden

Rotterdam – In haar dromen is Alice Fortes op twee verschillende continenten. “Ik droom voor Nederland én Kaapverdië, en eigenlijk de hele wereld, dat we solidair met elkaar blijven.” 

“Elke dag schrijf ik tussen 15.00 en 17.00 uur een blog, met alleen maar lichtpuntjes. Die moeten we vooral blijven zien om op de been te blijven. Daar krijg ik weer goede moed van, dan ga ik daarna nieuwe plantjes op mijn balkon zetten ofzo.”

“Eigenlijk zouden we de goede dingen aan deze crisis straks moeten behouden. Er komen nu veel dingen aan het licht; hoe belangrijk de Voedselbank is bijvoorbeeld. Maar ook hoe lief mensen voor elkaar kunnen zijn, voor ouderen, boodschappen doen voor elkaar. Dat soort positieve dingen moeten we zien vast te houden, niet weer in ons oude patroon vallen. En voor Kaapverdië (Alice startte onlangs een steunactie op voor haar tweede vaderland) droom ik dat er vanwege de coronacrisis geen hongersnood ontstaat. Ik hoop ook dat we de mensen daar kunnen redden en helpen.”

“Verder droom ik vooral dat iedereen gezond blijft. Vriendinnen met ouders in verzorgingshuizen bellen me huilend op. Daar maak ik me erg veel zorgen over. Gezondheid is het meest kostbare wat we hebben.”

De Havenloods laat in deze tijd Rotterdammers vertellen over hun dromen, over wat ze zouden wíllen dromen. Omdat onze dromen de enige plek zijn waar we op dit moment het leven kunnen leiden dat we willen leiden. In onze dromen zijn we nog vrij…

Link: https://www.dehavenloods.nl/nieuws/algemeen/968841/alice-droomt-van-de-lichtpuntjes-die-haar-op-de-been-houden