Alice Fortes

West-Kruiskade Streetfood Tour, ECHT Rotterdam!

In het kader van de tentoonstelling: ‘Ik kook, dus ik ben’ organiseert het Wereldmuseum Rotterdam in samenwerking met de Alliantie West-Kruiskade een reeks Streetfoodtours. Onder begeleiding van een persoonlijke gids ga je langs verschillende hotspots op de West-Kruiskade waar je mee mag proeven uit de keuken. Vandaag was de eerste en Anne-Wies.NL was erbij. Het was LEUK!

Een van de hotspots waar Anne-Wies.Nl langs ging, was bij de Gall&Gall van Mario Lopes. Bekijk hieronder haar verhaal.

Kaapverdische rum en punch bij Mario

We zijn verbaasd als de volgende stop de Gall&Gall blijk. Maar dat zelfs zo’n keten verrassend kan zijn merken we als we worden voorgesteld aan de eigenaar, de Kaapverdische Mario Lopes. Hij laat ons  de rum en punchproeven die zijn familie (eerst zijn vader, nu zijn broer) in Kaapverdië maakt. Ik ben niet ‘van de rum’ maar deze is bijzonder lekker!

Na deze ‘warming up’ in de West-Kruiskade stoppen we even voor de slagerij waar voor Abdelkader veel herinneringen liggen. Dit was de slagerij van zijn vader. Nu staan zijn broers aan het hakblok. Hij vertelt over ‘vroeger’, zo’n 15-20 jaar geleden. Toen hij hier woonde en werkte. Hier begon zijn relatie met de West-Kruiskade. “In deze slagerij zit mijn DNA“. Er is inmiddels veel veranderd. Abdelkader vertelt de ene anekdote na de andere. Hoe hier voor het raam van de slagerij dealers met gouden kettingen om hun hals naar vrouwen stonden te lonken. En dat die dames dan vaak 9 maanden later met een kinderwagen de slagerij binnenkwamen. Over de buurt die vroeger als misdadig stond aangeschreven maar die een ware metamorfose heeft ondergaan. Abdelkader kan blijven vertellen, en wij hangen aan zijn lippen, maar op het volgende adres staat men alweer klaar voor ons, dus we moeten door.

Lees het artikel: https://www.anne-wies.nl/west-kruiskade-streetfood-rotterdam/